START

I 2024 er det 79 år siden, Danmark blev befriet.

Fortællingen fra dengang i 1945: Om en kold forårsaften, hvor radioens sprøde lyd om frihed gav genklang i alle hjem, og hvor alle byens borgere samles udenfor i den klare nat, med håb og glæde i hjertet.

Lettelsen i de mange blikke, hænder knuget om det danske flag – vejende i luften, som knitrende baggrundsstøj i de mange overfyldte gader.

Det frie valg om, hvem vi vil være og hvordan vi vil leve ­- kan vi fejre på denne aften, 79 år efter vi fik friheden tilbage i Danmark. En oplevelse, som hvert år binder byens borgere sammen, dengang som nu – og samler forskelligheder, aldre og diversitet om en fælles fejring af fred, frihed og forsoning.

Lykkerusen mindes hver år i maj og på denne særlige aften suser den gennem Lysfesten, og giver en helt speciel oplevelse for de mange deltagere.

Vojens Brass Band har til Haderslev Lysfest igen i år sammensat et repertoire med kendte numre fra vores fyldige bagkatalog, der matcher lysfesten og dens budskaber om fred, frihed og forsoning. En herlig musikalsk oplevelse inden fakkeltogene og Tappenstregen indtager Gravene.  





Oplev VBB - fra kl. 20.15 - 21.00


unsplash