Home

1992

Kristian Buhl-Mortensen  guitar lute baroque guitar            


On this site I would like to share a little about what I have accomplished as an active musician with my guitar, lute and baroque guitar and as a music teacher.

I look back with satisfaction on a long and varied career, dating back more than 50 years, where the classical guitar, renaissance lute and baroque guitar have been centerstage. I have participated in more than 900 performances at The Royal Theatre in Copenhagen, in both operas, ballets and plays, as well as radio broadcasts and playing with the Radio Symphony Orchestra.

I have played many chamber and church concerts in Denmark and abroad as a member of several chamber ensembles and accompanying singers.

I have also been a part time teacher at The Royal Danish Academy of Music in Copenhagen for 37 years and a full time teacher at Halsnæs Music School for 23 years.

You can find an in-depth explanation of the teaching system, BUHLs Guitarbøger, (Danish only).

You can also take a look at the comprehensive list of CDs with chamber music and solo recordings I have made.

In addition, you can read the article about Princess Charlotte Amalie’s original manuscripts of baroque guitar tablature, currently owned by The Royal Danish Library. Selected parts, transcribed in modern music notation, can be downloaded for free.


Email: k (at sign) buhl-mortensen (dot) dk 

YouTube Channel

SoundCloud

23/08  2023


Dette site skal fortælle lidt om, hvad jeg har bedrevet som aktiv musiker med min guitar, lut og barokguitar og som musikpædagog.

Jeg vil gerne vise og dele nogle af de mange ting, jeg har lavet igennem tiden. Der er en omtale af BUHL’s Guitarbøger, som jeg har skrevet til mine elever i musikskolen, og fået udgivet på Musikskolernes Forlag, og der er en oversigt over de Cd’er jeg har været med til at indspille. Desuden er der en omtale af mit arbejde med Prinsesse Charlotte Amalies nodesamling, samt en liste over nogle af de mange arrangementer jeg har lavet gennem tiden, som frit kan downloades.

 

Jeg kan med tilfredshed se tilbage på en lang og meget varieret karriere, hvor den klassiske guitar, renæssancelutten og barokguitaren har stået i centrum. Jeg har været med i mange forskellige forestillinger på Det Kgl. Teater (over 900 opførelser), lavet radioudsendelser, spillet mange gange med Radiosymfoniorkesteret og medvirket ved mange kirke- og kammerkoncerter over hele landet og ude i den store verden.

Jeg har været fast medlem af flere forskellige kammerensembler som Consortium Hafniense, Den danske Guitartrio, Aurora, Københavns Serenadetrio, Luna Extended, og akkompagnatør for flere sangsolister.

Jeg har undervist på fuld tid i Halsnæs Musikskole i guitar i 23 år, og i 37 år har jeg været timelærer på Det kgl. danske Musikkonservatorium.


Email: k (snabel a) buhl-mortensen (dot) dk


Opdateret 11. juli 2023


1986