top of page
mikkel_forside
Afspil video

Mikkel Andersen sidder alene foran sit publikum. Så snart de sprøde toner lyder fra guitaren, suger han al opmærksomhed til sig. Alles ører indstiller sig på lyden og er klar til at blive tryllebundet.

mikkelandersen.jpg

OM MIKKEL

Guitarist Mikkel Andersen er anerkendt i Danmark og udlandet som fortolker af både traditionel og mere moderne og eksperimenterende musik. 
 

Han  har udgivet 3 solo-cd'er, der ofte spilles i P2 på DR.

I sin albumtrilogi giver Mikkel Andersen klassisk musik fra tidligere tider et rørende og moderne udtryk, mens andre dele af musikken bevæger sig fra en stemning af sjælfyldte morgener til magisk støvede aftener.

Han er stifter og indehaver af Københavns Guitarskole, hvor han sammen med to ansatte underviser børn, unge og voksne i klassisk guitar.

KONCERT

Mikkel Andersen spiller i kirker over hele Danmark - fra domkirker til landsbykirker - i musikforeninger, kulturhuse m.v. og på danske og internationale klassiske musikfestivaler.

Publikum bliver taget med på en drømmende rejse, hvor tankerne flyder og giver plads til en pause fra hverdagen. Musikken veksler mellem blide toner som flyder som en rislende bæk, intense rytmer fra Spanien og Sydamerika og klassiske stykker af europæiske komponister.

 

Mikkel Andersen byder med andre ord på et varieret program af klassisk, poetisk og rytmisk musik.

mikkel-andersen-forside.jpg

MUSIK

Mikkel Andersen har udgivet 3 solo-cd'er, der ofte spilles i P2 på DR. Den første ”El Llanto de la Guitarra” fra 2009 blev Ugens Cd på P2 og kickstartede guitaristens internationale karriere.

Hans anden cd ”Puesta de Sol – Twilight” er inspireret af Richard Strauss’ ”Im Abendrot” og en reference til bogen ”I Aftenrøden” af Peer Sibast. Det tredje album, ”Un Buen Dia”, udkom i 2017.

bottom of page